4 oct 2008

Hui a Godella

FESTIVAL HORTA VIVA SENSE AUTOVIA

Es celebrarà al Parc del Molí de GODELLA el proper dia 4 d’octubre des de les 17 hores fins la matinada.
El festival, organitzat per l’horta, Acció ecologista Agró, Pel territori, associació la Canterella de Godella, Amigos de los jardines de Valencia, així com diverses associacions de Burjassot, Godella, Rocafort, Massarrojos, Moncada, Alfara i Vinalesa, contara en l’actuació de Laboratorio Funk, 33 d’envit, Gaia Dub Sindicat, Arma Secreta, Batà, Carol, Sambolika, Dj. Quik-e i Juanillo.
Aquesta autovia, segons la coordinadora, resultaria devastadora per a l’Horta Nord, travessant els termes de Burjassot, Godella, Rocafort, Massarrojos, Montcada, Alfara del Patriarca, Vinalesa, Foios, Albalat dels Sorells i Meliana, i suposaria a més un augment de l’ús del vehicle privat, del consum d’energies no renovables, de la producció de gasos d’efecte hivernacle i l’emissió de soroll així com la inducció de la urbanització de les bosses de terreny que es crearien entre la infraestructura i els nuclis urbans actuals.
Hi haurà sopar (vegà, vegetarià, carnívor), rifa d’una cistella de productes ecològics, taula informativa sobre el projecte, arreplegada de signatures…
Bo d’ajuda 3e
L’ informe Crític sobre el projecte de la Via Parc Nord, per Vicent Torres (consultor de Transports i Medi Ambient), que dona una informació més tècnica.
http://www.perlhorta.ws/nova/node/456
A.A.: “GENERALITAT VALENCIANA“
EN VALENCIÀ
MANIFEST DE LA COORDINADORAINTERPOBLES HORTA VIVA SENSE AUTOVIA
La Conselleria d’Infraestructures i Transport pretén construir una autovia que travesse l’Horta Nord de València amb el nom, prou irónic,de Via Parc Nord. Amb un traçat paral.lel a la sèquia de Montcada, aquesta autovia desarticularia i destruiria l’estructura agrària i paisatgística d’una de les millors zones de l’Horta,i afectaria els termes de Godella, Burjassot, València, Rocafort, Massarojos, Borbotó, Montcada, Alfara, Vinalesa, Foios, Albalat dels Sorells, Meliana…
Pretenen vendre’ns aquesta infraestructura en nom del progrés, però aquesta nova via, sumada a unes altres iniciatives urbanitzadores preses sense visió de futur ni debats territorials previs, i que no s’encaminen a dignificar ni a promoure l’economia agrària ni els seus valors socials,comporta la destrucció de terrenys agrícoles, més contaminació ambiental i la degradació del paisatge. Més encara, en el cas que es duguera a terme, la Via Parc Nord incentivaria l’augment del trànsit i deixaria una porta oberta més a l’especulació urbanística que, ja sense límits, activaria l’edificació a l’horta protegida.En conseqüència, tenim l’obligació cívica de:
Dir no a la Via Parc Nord.
Dir no a la requalificació de terrenys d’horta amb el pretext de financiar el soterrament de la linea 1 de metro.
Reclamar la redacció i el debat d’un pla sostenible de mobilitat comarcal fet a partir de les vies de comunicació que ja hi ha, que potencie un transport públic i eficient, i que fomente el desplaçament a peu i en bicicleta.
Reclamar la redacció i debat d’un pla d’ordenació i protecció del territori de l’horta com a espai cultivat, com a paisatge i com a bé cultural, elaborat amb la participació ciudadana i els agents agraris afectats.
Per tal d’evitar la construcció d’aquesta autovia, i fer arribar aquestes reclamacions a les administracions implicades, les persones signants donem suport al present manifest
US ESPEREM!

No hay comentarios: